Фото: Instagram-сторінка Ольги Харлан

Харлан розповіла подробиці зустрічі із Залужним

Днями олімпійська чемпіонка, фехтувальниця Ольга Харлан зустрілася із головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Вона поділилася деякими подробицями їхньої розмови. 

Спортсменка зазначила, що не може розкрити усі деталі, однак зустріч справила на неї неймовірне враження, пише NTV.

"Мені не дозволено розповідати всі подробиці зустрічі із Залужним, але для мене це була велика честь. Моя перша думка, коли мене запитали про це, була: "Вау, він мене знає", — пригадала Харлан.

Харлан і Залужний

Фото: Instagram Ольги Харлан

Фехтувалиця додала, що спершу не дуже повірила у це, але сама розмова із Залужним була дуже приємною.

"В іншому для мене була надзвичайно важливою була підтримка після інциденту на чемпіонаті світу. То справді був дуже важкий етап. Не можна було виключати, що на цій ноті моя кар'єра закінчиться, що я більше не виступатиму на Олімпійських іграх. Звичайно, Париж є для мене важливим напрямом. І тоді вся країна в унісон сказала мені: можливо, ти не пройшла далі такою несправедливою дорогою, але ми всі разом з тобою. Я ніколи цього не забуду. Але досі не можу звикнути до моментів, коли солдати з передової виходять, аби подякувати. Насправді мало б бути навпаки", — розповіла шаблістка.

Інцидент з Харлан на чемпіонаті світу

Наприкінці липня українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смірнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

На вчинок суддів під час змагань різко відреагувало українське суспільство. Також на критику нарвався й міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт — українці засудили його через відсутність серйозної реакції на рішення щодо Харлан. Водночас він розповів, що Міжнародна федерація фехтування заздалегідь знала про відмову українських спортсменів тиснути руку росіянам і білорусам під нейтральним прапором. 

Нагадаємо, що 28 липня Міжнародний олімпійський комітет без попереднього відбору кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.08.2023 01:16