Скріншот з трансляції

Українську фехтувальницю Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу через скаргу росіянки (відео)

Українську шаблістку Ольгу Харлан все ж дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані. Українка на старті турніру перемогла росіянку Анну Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами.

Про це повідомив журналіст Євроспорту Марко Аркарі.

Українка розбила Смірнову з рахунком 15:7. Після завершення сутички обидві фехтувальниці мали за руку "привітати" одна одну. Таке правило вказано в регламенті Міжнародної федерації фехтування. Харлан показово відмовилася від рукостискання і покинула доріжку. Через це Смірнова вимагала дискваліфікації українки.

Спершу судді відправили у наступний раунд українку, але згодом таки дискваліфікували її. Тепер у сітці змагань значиться, що болгарка Йоана Ілієва, яка мала змагатися з українкою, автоматично пройшла у наступний раунд. 

Зазначимо, що Федерація фехтування України заборонила українським спортсменам робити будь-які дії, які могли б сприйматися як прояв солідарності з спортсменами Росії чи Білорусі.

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.07.2023 15:05