Фото: соцмережі

Українка Харлан показово "поставила на місце" спортсменку з Росії на чемпіонаті світу

Українська фехтувальниця Ольга Харлан стартувала в особистих змаганнях на чемпіонаті світу. У першій ж сутичці українка перемогла фехтувальницю з Росії Анну Смірнову, яка виступає під нейтральним прапором.

Щоправда, поєдинок ледь не завершився скандалом. Українка розбила Смірнову з рахунком 15:7. Після завершення сутички обидві фехтувальниці мали за руку "привітати" одна одну. Таке правило вказано в регламенті Міжнародної федерації фехтування. Харлан після сутички висунула вперед зброю і показово відмовилася від рукостискання і покинула доріжку. Через це Смірнова вимагала дискваліфікації українки. Росіянка сиділа на стільці біля доріжки, очікуючи рішення від організаторів чемпіонату світу.

Ольга Харлан відмовилася тиснути руку росіянці

Скріншот з трансляції

Судді чемпіонату все ж залишили в силі перемогу українки. Харлан пройшла у наступний раунд, де змагатиметься проти Йоани Ілієвої з Болгарії. 

Також з'явилася заява від Національної федерації фехтування України.

"На виконання наказу Мінмолодьспорту від 26.07.2023 №4435 Президією Федерації фехтування України було ухвалено рішення заборонити спортсменам, тренерам, суддям брати участь у змаганнях, де братимуть участь під своїми прапорами російські та білоруські спортсмени. Що ж до участі в змаганнях, де братимуть участь так звані нейтральні спортсмени, то рішення щодо можливості участі в таких змаганнях залишатиметься за українськими спортсменами, тренерами, суддями. При цьому окремо наголошено на неприпустимості будь-яких дій, які можуть сприйматись як прояв солідарності з так званими нейтральними спортсменами", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.07.2023 14:08