Фото: Instagram Харлан

Харлан показала фото із Залужним і розповіла про його обіцянку

Українська фехтувальниця Ольга Харлан опублікувала селфі із головнокомандувачем Валерієм Залужним. Олімпійська чемпіонка розповіла про обіцянку, яку їй дав генерал.

Фото олімпійська чемпіонка опублікувала у Instagram. Подробиць зустрічі з головкомом Залужним не розповіла.

"Сказав, що все буде добре", — підписала фото спортсменка.

Ольга Харлан опублікувала фото з Валерієм Залужним

Фото: Instagram Ольги Харлан

Інцидент з Харлан на чемпіонаті світу

Наприкінці липня українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смірнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

На вчинок суддів під час змагань різко відреагувало українське суспільство. Також на критику нарвався й міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт — українці засудили його через відсутність серйозної реакції на рішення щодо Харлан. Водночас він розповів, що Міжнародна федерація фехтування заздалегідь знала про відмову українських спортсменів тиснути руку росіянам і білорусам під нейтральним прапором. 

28 липня Міжнародний олімпійський комітет без попереднього відбору кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.08.2023 17:15