Фото: Facebook Гутцайта

Дискваліфікація фехтувальниці Харлан: реакція міністра Гутцайта розлютила мережу

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт відреагував на дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан. Її відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою.

Відповідний допис Гутцайт опублікував на своїй сторінці у Facebook. Міністр, який свого часу був фехтувальником, наголосив, що пишається Харлан, яка на старті турніру перемогла росіянку Анну Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами.

"Твій виступ є прикладом сили, волі й любові до України! Тримайся! Головна Перемога країни й твоя зовсім скоро!" — написав Гутцайт.

Реакція урядовця розлютила шанувальників спорту, які у коментарях розкритикували Гутцайта за пасивну позицію щодо дискваліфікації української фехтувальниці.

Нагадаємо, президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев написав, що дискваліфікація Харлан не була й не буде скасована.

Зазначимо, що Федерація фехтування України заборонила українським спортсменам робити будь-які дії, які могли б сприйматися як прояв солідарності з спортсменами Росії чи Білорусі.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.07.2023 16:59