Фото: Instagram Ольги Харлан

Харлан виставила на аукціон унікальну "Барбі": на що спрямують гроші (фото)

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан виставила на аукціон свою ляльку Барбі. Вона є єдиною копією в світі.

Про це Харлан повідомила на своїй сторінці у Instagram.

Вона у 2020 році отримала унікальну ляльку Барбі, яка є її прототипом. Зараз Харлан виставила її на благодійний аукціон на всесвітньо відомій платформі eBayГроші підуть на реабілітаційну клініку BODRO. Вона займається лікуванням українських військовослужбовців, які повертаються із зони бойових дій.

Інцидент з Харлан на чемпіонаті світу

Наприкінці липня українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смірнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

На вчинок суддів під час змагань різко відреагувало українське суспільство. Також на критику нарвався й міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт — українці засудили його через відсутність серйозної реакції на рішення щодо Харлан. Водночас він розповів, що Міжнародна федерація фехтування заздалегідь знала про відмову українських спортсменів тиснути руку росіянам і білорусам під нейтральним прапором. 

28 липня Міжнародний олімпійський комітет без попереднього відбору кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.08.2023 11:47