Скріншот із відео

В Одесі люди у військовій формі заштовхати чоловіка в мікроавтобус: з'явилася реакція ЗСУ

У понеділок, 29 квітня, мережею поширилося відео, як в Одесі чоловіки у військовій формі намагаються силою затримати перехожого. Проте згодом чоловіка все ж відпустили.

Зокрема, на відео двоє чоловіків у військовій формі силою заштовхують цивільного в мікроавтобус. Своєю чергою чоловік просить зупинитися та наголошує, що у нього вдома залишилася малолітня дитина. Зрештою військові відпустили чоловіка.

Реакція ОК "Південь"

В оперативному командуванні "Південь" заявили, що на ролику зафіксовано громадянина, який вже був в одному з РТЦК та СП міста Одеси, але втік звідти під час проходження медичного огляду. 

Військові запевнили, що чоловіка виявили військовослужбовці РТЦК і викликали поліцію для затримання й подальшого проходження ВЛК. Військові стверджують, що чоловік почав ображати військових та застосовувати фізичну силу до них.

"На превеликий жаль, відео, яке опубліковано в телеграм каналах показує лише те, що вигідно для російської пропаганди, і не демонструє поведінки ухилянта, та не дає уявлення для аудиторію про причину конфліктної ситуації", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що вже цієї весни військовозобов'язані, яких раніше визнавали обмежено придатними до військової служби, мають по-новому пройти військово-лікарську комісію. У новому законодавстві скасовано статус "обмежено придатний".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 20:47