Фото: соцмережі

Скандал за участі військових в Одесі: у ТЦК відреагували на інцидент

У четвер, 21 грудня, у мережі оприлюднили відео, як троє чоловіків у військовій формі силою запхали перехожого до карети "швидкої". У територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки обіцяють всіх винних притягнути до відповідальності.

Про це повідомила прес-служба ТЦК.

Зазначається, що військова служба правопорядку проводить перевірку за фактом порушення військовими порядку використання транспортного засобу спеціального призначення і незаконного застосування сили.

"Командувачем призначено службове розслідування, за результатами якого всім деталям інциденту буде надано правову оцінку, винні  притягнуті до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про скандал

У соцмережах поширили відео на якому видно, як декілька чоловіків у військовій формі заштовхують в карету "швидкої" чоловіка у цивільному. Інцидент стався у ЖК "Радужний" в Одесі. У ситуацію втрутилася жінка, яка повиснула на дверях автівки, попри те, що водій вже рушив. Таким чином вона змусила зупинити машину. Врешті цивільного чоловіка все ж відпустили.

У місцевих пабліках також звернули увагу і на автівку на якій приїхали військові. Зазначається, що машина "швидкої", яка забрала чоловіка, була куплена благодійною організацією. На мікроавтобусі помітили наклейку організації United Ukraine Fellowship, яка закуповує реанімобілі на фронт за пожертвування людей.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявляв, що мобілізація в Україні відбувається неналежним чином. Між владою та громадянами необхідний правильний соціальний діалог і обґрунтування.

Додамо, у Полтаві військкоми розпочали розносити повістки до квартир разом із поліцейськими. Однак це не означає посилення заходів мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 19:18