Фото: Freepik

В Україні різко впали ціни на полуницю: з чим це пов'язано

В Україні цього тижня значно знизилися ціни на полуницю. При цьому середня вартість ягоди на 40% менша ніж була у травні торік.

Про це повідомляють аналітики сайту East Fruit.

Чому в Україні впали ціни на полуницю

Головною причиною падіння ціни на полуницю, експерти називають насамперед стрімке збільшення постачання цієї ягоди з господарств західних регіонів. При цьому був дуже низький попит на полуницю. В результаті, в умовах жорсткої конкуренції, садівники змушені були значно знизити ціну на цю ягоду.

Вартість полуниці в Україні

Минулих вихідних аграрії продавали тепличну полуницю по 60-100 гривень за кілограм (1,52-2,54 долара за кілограм). На початку цього тижня, коли південні та західні регіони почали збирати ягоди у відкритому ґрунті, ціни впали одразу на 40%. За даними експертів, вартість полуниці знизилася до 35-60 гривень за кілограм (0,89-1,52 долара за кілограм). Наразі ціни на ягоду вже впали нижче рівня минулого року.

Чого очікувати від цін на полуницю

Варто враховувати, що зараз пропозиція полуниці на українському ринку ще не досягла свого "піка". Тому більш масовий збір цієї ягоди почнеться ближче до кінця цього місяця. Відповідно зміниться ціна. 

Аналітики зазначають, що в аналогічний період минулого року пропозиція полуниці на ринку України була значно нижчою, ніж сьогодні, через досить пізній старт сезону продажів. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зросли ціни на цибулю. При цьому середня ціна на цей овоч нижча на 64%, ніж торік у травні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.05.2024 17:45