Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вибухи у Києві: влада повідомляє про роботу ППО

У ніч на 20 червня у столиці України спрацювала протиповітряна оборона. У місті та більшості областей оголошено повітряну тривогу. Раніше повітряні сили наголошували, що у Києві загроза застосування як ракет, так і дронів.

"У столиці працює ППО!" — повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Водночас у Київській ОВА попередили про небезпеку застосування ворожих БпЛА.

"Сили протиповітряної оборони вже працюють. Ні в якому разі не знімайте роботу наших захисників та не викладайте в мережу. Залишайтеся в укриттях до закінчення повітряної тривоги. Бережіть себе та близьких!" — закликали у відомстві.

Оновлена мапа укриттів у Києві

Столична влада оновила мапу укриттів у місті. Деякі сховища розташовані в підвалах, підземних переходах чи паркінгах, а також на всіх станціях Київського метрополітену.

Важливо! Міністерство оборони закликало українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, востаннє масовану ракетну атаку по Україні Росія здійснила удень 16 червня. Тоді російські загарбники випустили шість "Кинджалів", шість "Калібрів" та два розвідувальні БпЛА — усі їх вдалося збити над Київщиною. Внаслідок падіння уламків поранення отримали шестеро осіб, зокрема й одна дитина. Усі травмовані — жителі одного населеного пункту, де впали уламки ворожої ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 03:50