Фото: МВС

Ракетна атака на Київщину: кількість постраждалих зросла вдвічі

Після ракетної атаки по Київській області удень, 16 червня, поранення отримали шестеро осіб, зокрема й одна дитина. Усі травмовані — жителі одного населеного пункту, де впали уламки ворожої ракети.

Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Раніше ми писали, що внаслідок обстрілу на Київщині постраждали двоє дітей та їхня бабуся. Руслан Кравченко заявив, що травми отримав і водій автотранспорту під час перевезення хліба. Всім надається необхідна медична допомога.

Через ворожу атаку постраждали й житлові об'єкти:

  • три приватні будинки зруйновано;
  • 13 будинків потребують капітального ремонту;
  • 15 будинків та дві господарчі будівлі мають незначні пошкодження. 

"Внаслідок падіння уламків виникло займання лісової та трав’яної підстилки. Всі займання оперативно локалізовані. Оперативні служби продовжують працювати на місцях. Інформація щодо пошкоджень оновлюється. Людям надається необхідна допомога", — додав Кравченко.

Ракетна атака на Україну 16 червня

Повітряна тривога вдень 16 червня охопила всю територію України. У Київській області та Києві, зокрема, було чутно вибухи. Влада повідомляла, що працювали Сили протиповітряної оборони. За даними Повітряних сил ЗСУ, в українському небі знищено 14 повітряних цілей — це шість "Кинджалів", шість "Калібрів" та два розвідувальні БпЛА.

Варто зауважити, що РФ запустила ракети по території України в той момент, коли з візитом у Києві перебуває президент ПАР Сиріл Рамафоса із делегацією. Цікаво, що африканські політики приїхали на зустріч із президентом України запропонувати, зокрема, призупинення дії ордера МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на чергову ракетну атаку рашистів і зауважив, що Росія прагне лише війни.

Нагадаємо, що востаннє росіяни випускали по Україні "Кинджали" рівно місяць тому — 16 травня. Тоді їх теж було шість. Саме у той день до України приїжджав з офіційним візитом спеціальний представник Китайської Народної Республіки у справах Євразії Лі Хуей. Відомо, що Китай, як і ПАР, також представляв свій "мирний план" щодо врегулювання ситуації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 15:59