Фото: Pexels

Загроза ракет та "шахедів": у Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу

У ніч на 20 червня у більшості областей оголошено повітряну тривогу. Військові попередили про ймовірність застосування ворогом дронів-камікадзе та ракет.

Як повідомили у командуванні Повітряних сил, у Черкаській, Вінницькій, Київській — спостерігається ракетна небезпека. Водночас у Полтавській, Житомирській, Тернопільській, Івано-Франківській та Сумській — загроза застосування дронів. У Києві, Хмельницькій, Чернівецькій областях — є загроза як ракет, так і дронів.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Важливо! Міністерство оборони закликало українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, востаннє масовану ракетну атаку по Україні Росія здійснила удень 16 червня. Тоді російські загарбники випустили шість "Кинджалів", шість "Калібрів" та два розвідувальні БпЛА — усі їх вдалося збити над Київщиною. Внаслідок падіння уламків поранення отримали шестеро осіб, зокрема й одна дитина. Усі травмовані — жителі одного населеного пункту, де впали уламки ворожої ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 03:06