Скріншот з відео

Відповідно до теорії Ейнштейна: у NASA випустили симуляцію падіння в чорну діру (відео)

Науковці з Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) розробили візуалізацію занурення в чорну діру відповідно до теорії відносності Альберта Ейнштейна. У кожного охочого з'явилась унікальна можливість спробувати на собі "занурення за обрій".

Про це йдеться у відеоролику у Youtube-каналі NASA Goddard.

Там зазначають, що ця нова захоплива візуалізація, створена на суперкомп’ютері NASA, представляє сценарій, коли камера — заміна сміливого астронавта — виходить на горизонт подій, вирішуючи його долю. Вчені Goddard створили візуалізацію на суперкомп’ютері Discover у Центрі моделювання клімату NASA.

Місцем призначення є надмасивна чорна діра, маса якої в 4,3 мільйона разів перевищує масу нашого Сонця. Цей надмасивний об'єкт розташований в центрі нашої галактики — Чумацькому Шляху. Щоб спростити складні розрахунки, чорна діра не обертається.

"Плоска закручена хмара гарячого опроміненого газу, яка називається акреційним диском, оточує чорну діру і служить візуальним орієнтиром під час падіння. Так само сяють структури, які називаються фотонними кільцями, які утворюються ближче до чорної діри від світла, яке оберталося навколо неї один або кілька разів. Завершує сцену фон зоряного неба, який видно із Землі", — йдеться у повідомленні науковців.

Проект згенерував близько 10 терабайтів даних, що еквівалентно приблизно половині передбачуваного текстового вмісту в Бібліотеці Конгресу, і тривав близько п'яти днів на лише 0,3% зі 129 тисяч процесорів Discover. На звичайному ноутбуці це займе понад десять років.

Нагадаємо, у квітні минулого року NASA показало середовище проживання на Марсі. Добровольці, які заселяються до будівлі, симулюють життя на Червоній планеті. Науковці вважають, що це допоможе підготуватися до освоєння справжнього Марса людиною.

Також Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки заявило, що має намір розповісти про місію з доставляння зразків марсіанського ґрунту на Землю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 07.05.2024 15:45