Фото: NASA

NASA показало імітацію житла на Марсі, куди заселять перших добровольців (фото)

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) показало середовище проживання на Марсі. Будівля Mars Dune Alpha змодельована на 3D-принтері й має площу 157 квадратних метрів.

Вже цього літа чотири добровольці заселяться до будівлі й симулюватимуть життя на Червоній планеті. Науковці вважають, що це допоможе підготуватися до освоєння справжнього Марса людиною.

Місія є першою з трьох, запланованих в середовищі NASA CHAPEA, або Crew Health and Performance Exploration Analog.

Під час симуляції члени екіпажу здійснюватимуть різні види діяльності, зокрема симуляцію виходу у відкритий космос, роботизовані операції, обслуговування довкілля, особисту гігієну, фізичні вправи та вирощування сільськогосподарських культур. Щоб максимально наблизитись до Марса, екіпаж також зіткнеться зі стресовими факторами навколишнього середовища, такими як нестача ресурсів, ізоляція та відмова обладнання.

NASA

Фото: NASA

житло на Марсі

Фото: NASA

Mars Dune Alpha має унікальний вхід. Також тут є червоний пісок, що імітує ландшафт Марса, взуття для моделювання ходьби Червоною планетою, а також відповідне обладнання для експериментів.

імітація марса

Фото: NASA

NASA імітація житла

Фото: NASA

Нагадаємо, раніше науковці створили унікальну деталізовану мапу Марса. На ній зображено багато основних геологічних особливостей Червоної планети у високій якості. Зокрема, це гори й вулкани, що давно не діють, а також залишки стародавніх річок, озер і долин, які близько 3,5 мільярдів років тому були переповнені водою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 19.04.2023 05:12