Фото: Генштаб ЗСУ

Як бійці Нацгвардії зупиняють штурми окупантів на Запорізькому напрямку (відео)

Російські загарбники наступають на Запорізькому напрямку, використовуючи для атак тактику штурмів малими групами. Бійці Нацгвардії вміло зупиняють ворогів, завдаючи їм втрат у живій силі й техніці.

Відповідне відео у Telegram-каналі оприлюднив командувач Національної гвардії Олександр Півненко

Він зазначив, що на Запорізькому напрямку бійці Шостого загону Центру спеціального призначення "ОМЕГА" постійно тримають під вогневим контролем позиції загарбників.

"Використовуючи тактику малих груп ворожі штурмовики намагаються зайти у сіру зону, де їх знищують наші пілоти FPV-дронів. А також снайпери", — написав військовий.

Півненко підкреслив, що кожен росіянин, який посмів ступити на українську землю буде ліквідований.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські Збройні сили перехоплять ініціативу на фронті після надходження в Україну нових партій озброєння. Це в першу чергу стосується ухваленого США військового пакету допомоги.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що протягом минулого тижня загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 18:57