Фото: Pixabay

Якої погоди очікувати у травні: прогноз від "Укргідрометцентру"

На травень синоптики прогнозують теплу погоду. За їхніми прогнозами, середня температура повітря протягом наступного місяця буде коливатись у діапазоні від +15°C до +18°C, такі показники перевищують норму на 1,5°C.

Як повідомляють на сайті "Укргідрометцентру", середня місячна кількість опадів очікується в діапазоні від 35 мм до 76 мм, а в Карпатах, на Прикарпатті та Закарпатті коливатиметься від 88 мм до 138 мм, що в межах норми. Згідно з багаторічними даними, які наводять синоптики, середня місячна температура повітря у травні в наші країні складає від +13°C до +17°C, а в гірських районах України становить від +7°C до +12°C.

"Стійкий перехід середньої добової температури у понад +15°C у бік підвищення є кліматичним показником початку метеорологічного літа, яке переважно відбувається у другій, або першій декаді травня", — йдеться в повідомленні "Укргідрометцентру".

Раніше, а саме 10 квітня, у столиці України були зафіксовані одразу три температурних рекорди. Мінімальна температура повітря у столиці виявилась найтеплішою для цього дня, адже вона не опустилася нижче +14,1°С. Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, було побито рекорд максимальної температури повітря для того дня. У Києві стовпчики термометра досягли позначки у +26,0°С, що на 1,9°С вище попереднього рекордного показника 1973 року.

Нагадаємо, що торік в Києві зафіксували 50 температурних рекордівСередньорічна температура у столиці становила +10,8°C — цей показник на 1,8°C перевищує кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 06:24