Фото: росЗМІ

З почесною вартою та на червоній доріжці: Путін зустрівся із президентом Монголії

У вівторок, 3 вересня, президент Росії Володимир Путін у ході свого офіційного візиту зустрівся із президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом.

Про це повідомляє AFP.

Зустріч двох Путіна та Хурелсуха відбулася на площі Чингісхана в Улан-Баторі, також відомій як площа Сухе-Батора. Там спеціально для цієї події розгорнули червону доріжку, вишикували почесну варту. Крім того, на площі грав оркестр.

"Російський лідер високо оцінив "шанобливе ставлення" Монголії та сказав Хурелсуху, що обидві країни мають "близькі позиції" щодо "багатьох актуальних міжнародних питань", — наголосили у виданні.

Проте не всі у країні були задоволені приїздом кремлівського диктатора. Так напередодні у столиці Монголії зібралася невелика акція протесту, де демонстранти тримали плакати з вимогою "Геть звідси, військовий злочинцю Путін". Проте поліція розігнала протестувальників.

Нагадаємо, 2 вересня, російський диктатор Володимир Путін прибув до Монголії з візитом. Там його мали би заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. 

Як відомо, Монголія ратифікувала Римський статут ще понад 20 років тому. Тому країна має підкорятися рішенням Міжнародного кримінального суду, який 2023 року видав ордер на арешт Путіна. Підставою стало те, що його підозрюють у причетності до депортації українських дітей на територію Росії. Крім Путіна, ордер на арешт також видали стосовно дитячого омбудсмена Росії Марії Львової-Бєлової.

Нагадаємо, що Європейський Союз нагадав Монголії про обов’язок заарештувати Володимира Путіна відповідно до ордера Міжнародного кримінального суду. З цього приводу ЄС передав свою офіційну позицію, яка стосується візиту воєнного злочинця в цю країну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.09.2024 13:59