Набіла Массралі. Джерело: commission.europa.eu

У ЄС закликали Монголію заарештувати Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду

Європейський Союз нагадав Монголії про обов’язок заарештувати Володимира Путіна відповідно до ордера Міжнародного кримінального суду. З цього приводу ЄС передав свою офіційну позицію, яка стосується візиту воєнного злочинця в цю країну.

Про це заявила на брифінгу в понеділок, 2 вересня, речниця Європейської комісії Набіла Массралі. Вона зауважила, що Монголія має право розвивати відносини з іншими країнами "відповідно до власних інтересів".

"Однак існує ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом за незаконну депортацію та переміщення тисяч українських дітей із тимчасово окупованих районів України до Росії. Монголія є державою — учасницею Римського статуту Міжанродного кримінального суду з 2002 року з усіма юридичними зобов'язаннями, які з цього випливають", — наголосила речниця Єврокомісії.

Массралі додала, що Європейський Союз передав свої занепокоєння та позицію стосовно візиту Путіна монгольській владі через представництво в цій країні. Однак речниця Єврокомісії відмовилася відповідати на запитання, які заходи ЄС може вжити в разі, якщо Монголія не заарештує Путіна.

Візит кремлівського диктатора Володимира Путіна до Монголії, який заплановано на вівторок, 3 вересня, стане першим візитом до держави-учасниці Римського статуту Міжнародного кримінального суду після того, як у березні 2023 року він видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк висловлював сумніви стосовно того, що Монголія виконає зобов’язання за міжнародним ордером на арешт Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 17:09