Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Чи затримає Монголія Путіна під час його візиту до країни: версія Подоляка

Російській диктатор Володимир Путін на наступний тиждень запланував візит до Монголії. Проте ця країна навряд чи виконає міжнародний ордер на його арешт.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефір національного телемарафону "Єдині новини". Він наголосив, що є ордер на арешт Путіна за геноцид українських дітей, а також є Римський статут, який підписала Монголія. Це означає, що країна зобов'язана заарештувати російського диктатора.

Однак, найімовірніше, Монголія не зробить цього. Це, своєю чергою, загрожує тотальному зануленню репутації Міжнародного кримінального суду. За словами Подоляка, Путін це робить свідомо.

"Є ордер за геноцид дітей України. Ви маєте його затримати. Чи буде він сидіти, чи буде він за це відповідати - це вже судові органи з'ясовуватимуть. Монголія має його затримати. Чи буде вона це робити? Найімовірніше, ні. Для цього й візит Путіна, аби показати — мовляв "немає жодних правил, немає Міжнародного кримінального суду та немає Римського статуту", — пояснив радник голови Офісу президента України.

Раніше надійні джерела видання Bloomberg поінформували журналістів, що Путін отримав запевнення, що його не заарештують у Монголії за ордером Міжнародного кримінального суду.

Візит російського диктатора до Монголії запланували на вівторок, 3 вересня. Це перша його поїздка до країни-члена Міжнародного кримінального суду відтоді, як видано ордер на арешт. Міністерство закордонних справ України вчора, 30 серпня, закликало Монголію заарештувати Путіна під час прибуття в країну.

Нагадаємо, вчора речник Міжнародного кримінального суду Фаді ель-Абдалла зазначив, що Монголія зобов'язана заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, який планує здійснити візит до країни наступного тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.08.2024 22:53