Фото: росЗМІ

Україна закликала Монголію заарештувати Путіна під час його візиту

Міністерство закордонних справ України відреагувало на анонсований візит російського диктатора Володимира Путіна до Монголії та закликало арештувати диктатора.

Прес-служба відомства наголосила, що Путін є воєнним злочинцем і наразі діє міжнародний ордер на арешт.

"Українська сторона сподівається, що Уряд Монголії усвідомлює той факт, що Володимир Путін є воєнним злочинцем. На його арешт за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до Російської Федерації видано ордер Міжнародним кримінальним судом, юрисдикція якого визнається Монголією", — зауважили у МЗС.

До того ж у міністерстві зауважили, що викрадення українських дітей — це лише один із численних злочинів, за які Путін і решта військово-політичного керівництва РФ мають постати перед правосуддям.

"Ці особи винні в агресивній війні проти України, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді. Закликаємо монгольську владу виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт, та передати Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі", — резюмували у МЗС.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін наступного тижня може здійснити робочий візит до Монголії. Попередньо, поїздка запланована на 3 вересня. Натомість у Кремлі заявили, що не переймаються з приводу поїздки Путіна в Монголію, хоч країна і визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.08.2024 17:22