Фото: росЗМІ

Кремль анонсував візит Путіна до Монголії: чи можуть його арештувати

Російський диктатор Володимир Путін наступного тижня може здійснити робочий візит до Монголії. Там його зобов’язані заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду.

Анонс щодо візиту Путіна опублікувала прес-служба Кремля.

"На запрошення президента Монголії Ухнагійн Хурелсуха 3 вересня Володимир Путін відвідає з офіційним візитом Монголію для участі в урочистих заходах, присвячених 85-річчю спільної перемоги радянських та монгольських збройних сил над японськими мілітаристами на річці Халхін-Гол", — йдеться у повідомленні.

До того ж, як запевняють у Кремлі, російський диктатор проведе перемовини зі своїм монгольським колегою, після яких очікується підписання двосторонніх документів.

"Передбачено також бесіди Володимира Путіна з Головою Великого Державного Хуралу (парламенту) Монголії Д.Амарбаясгаланом та Прем'єр-міністром Монголії Л.Оюун-Ердене", — зауважили у Кремлі.

Варто зазначити, що Монголія є учасником Міжнародного кримінального суду з 2000 року, а у 2003 році ратифікувала Римський статут. Відтак, вона зобов'язана виконувати рішення МКС та арештувати російського диктатора. Це буде перший візит Путіна до країни, яка ратифікувала Римський статут.

Нагадаємо, 18 серпня російський диктатор Володимир Путін прибув із робочим візитом до Азербайджану. Це перший візит кремлівського лідера до країни від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.08.2024 22:06