То Лам і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін підписав у В’єтнамі понад 10 документів: про що йдеться

Кремлівський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до В'єтнаму в четвер, 20 червня, узгодив із президентом країни То Ламом заяву щодо стратегічного партнерства між державами. Також вони підписали понад десять документів, зміст яких не уточнюється.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси.

Крім того, лідери Російської Федерації та В'єтнаму ухвалили заяву "Про подальше поглиблення всеосяжного стратегічного партнерства в контексті 30-річчя реалізації російсько-в'єтнамського договору про основи дружніх відносин".

Зокрема, під час спільної прес-конференції із в'єтнамським президентом Путін заявив, що російські компанії готові до спільних проектів із виробництва скрапленого газу.

Зі свого боку, То Лам наголосив, що переговори з Путіним минули "успішно" й у "відвертій" формі. За його словами, Ханой розглядає Росію як один із "пріоритетів зовнішньої політики". Лідер країни акцентував, що В'єтнам і Росія домовилися "не укладати з третіми країнами договорів, які би зашкодили незалежності та суверенітету".

Він додав, що Ханой і Москва працюватимуть над "ефективністю проектів" в енергетичній сфері, а також разом шукатимуть шляхи розв'язання проблем, викликаних "нинішньою міжнародною ситуацією".

Як відомо, напередодні офіційного візиту до В'єтнаму Путін відвідав Північну Корею, де підписав із лідером країни Кім Чен Ином договір про "всеосяжне стратегічне партнерство", який передбачає надання допомоги за умови агресії проти одного з учасників.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни зробили висновок, що Володимир Путін прагне створити коаліцію країн, які підтримують Росію. Він спробує позиціювати це нове об'єднання як начебто реальну альтернативу НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.06.2024 13:19