Фото: росЗМІ

Вперше від початку повномасштабного вторгнення в Україну: Путін прибув до Азербайджану

У неділю, 18 серпня, російський диктатор Володимир Путін прибув із робочим візитом до Азербайджану. Це перший візит кремлівського лідера до країни від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє ВВС Азербайджану.

За даними видання, диктатор перебуватиме в Азербайджані декілька днів. Очікується, що у ході візиту Путін проведе зустріч із президентом країни Ільхамом Алієвим, на якій лідери обговорять азербайджано-вірменський мирний процес. До того ж, як запевняють у Кремлі, диктатор обговорить розвиток союзницького та стратегічного співробітництва між Азербайджаном і Росією.

"Після ізоляції Заходу через анексію українських земель Володимир Путін намагається зміцнити відносини зі своїми союзниками та налагодити нові", — наголосили у виданні.

Крім того, у BBC зазначили, що ще одним важливим пунктом робочої поїздки Путіна може стати газове питання. Журналісти зазначили, що Росія припинила експорт газу до країн Європи через санкції Заходу. Натомість Азербайджан підписав угоду з Європейським Союзом і погодився експортувати більше газу до європейських країн, які Росія перекрила.

Зокрема, політолог Фуад Шахбазов вважає, що під час візиту Путіна може бути підписаний новий документ про транспортування газу між Азербайджаном і Росією.

"Може бути підписаний документ про транспортування російського газу до Азербайджану і збільшення обсягів транспортування азербайджанського газу до Європи замість цього. Тобто російський газ можна використовувати для забезпечення внутрішнього ринку. Крім того, може бути підписаний якийсь документ про економічну співпрацю", — сказав Фуад Шахбазов.

Журналісти також додали, що навіть попри те, що уряд Азербайджану підтримує хороші стосунки з Україною та Заходом, він ніколи не відвертався від Путіна.

"Цей державний візит також є можливістю для російського лідера продемонструвати світові, що людей з ним не мало", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 червня російський диктатор Володимир Путін з офіційним візитом прибув до Північної Кореї. Літак лідера Кремля приземлився в аеропорту Пхеньяна. Там його зустрів лідер КНДР Кім Чен Ин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.08.2024 23:12