Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Блеф Путіна: в ISW пояснили, чому "мирні ініціативи" Кремля розраховані на Захід, а не на Україну

"Інтерес" Володимира Путіна діалогу покликаний схилити Захід до поступок, які порушать суверенітет України. Насправді ж кремлівський диктатор не зацікавлений у жодних мирних переговорах.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"ISW продовжує вважати, що президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у сумлінних переговорах і лише симулює інтерес до них в окремих випадках у межах ширших інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоби схилити Захід до випереджальних поступок, які порушать суверенітет України", — йдеться у звіті.

Також аналітики вважають, що Путін навряд чи зацікавлений у мирних переговорах у найближчому майбутньому. Це пояснюється тим, що нещодавно російський диктатор виклав теорію перемоги Росії в Україні, яка базується на припущенні, що російські війська здатні до необмеженого поступового наступу на полі бою, щоби пережити підтримку України з боку Заходу.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Переважна більшість країн і міжнародних організацій, які взяли участь в ініційованому Україною Глобальному саміті миру у Швейцарії 15-16 червня, підписали спільне комюніке, в якому підтвердили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України
  • Обмежена втеча з в'язниці та ситуація із заручниками в російському слідчому ізоляторі в Ростові-на-Дону (Ростовська область) викликали скарги російських ультранаціоналістів, які підкреслюють неспроможність Росії подолати внутрішній ісламський екстремізм після теракту в Крокус Сіті Холі 22 березня
  • Кремль і філії Кремля продовжують намагатися використати відносини Росії з Республікою Сербською (сербським політичним утворенням у складі Боснії та Герцеговини) для дестабілізації на Балканах
  • Російські війська нещодавно просунулися поблизу Вовчанська та Донецька
  • Російські військові продовжують примушувати російських призовників підписувати контракти на військову службу з міністерством оборони Росії, ймовірно, в рамках зусиль із криптомобілізації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив під час прес-конференції за підсумками другого дня Глобального саміту миру, що російський диктатор Володимир Путін своїм ультиматумом щодо переговорів з Україною помножив на нуль попередні заяви про бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 07:15