Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Як Путін своїми заявами хотів заплутати учасників Саміту миру: пояснення ISW

Кремлівський диктатор Володимир Путін своїми заявами про нібито "готовність Росії до переговорів" фактично на умовах капітуляції України намагався заплутати мету саміту. Також метою Росії залишається підрив підтримки України Заходом.

До такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони зазначили, що інформаційна операція Путіна 14 червня про нібито "готовність Росії до переговорів" на умовах, які рівнозначні капітуляції України, заплутала мету ініційованого Україною Глобального саміту миру у Швейцарії 15 червня.

Путін спеціально виклав свої вимоги щодо "мирних" переговорів в Україні за день до початку Глобального мирного саміту, щоби підірвати підтримку Заходом законних вимог України до Росії та відвернути увагу від завдання досягнення міжнародного консенсусу щодо того, як забезпечити, щоб незаконна агресивна війна Росії не призвела до несправедливої перемоги Росії.

Аналітики додали, що двозначні заяви Путіна про його нібито "готовність до переговорів" мали за мету переорієнтували міжнародний дискурс на те, що Путіна, який не зацікавлений у дотриманні принципів Статуту ООН у своїй загарбницькій війні в Україні, не запрошено на конференцію та що відсутність Путіна на саміті є якимось внутрішнім парадоксом.

Декілька західних посадовців визнали, що Росія намагалася зірвати мету саміту та зосередити розмови на відсутності Москви на заході.

У ISW продовжують оцінювати та спостерігати, що російські офіційні особи зазвичай імітують зацікавленість у переговорах у критичні моменти війни, щоби впливати на ухвалення рішень на Заході та в рамках своїх зусиль, спрямованих на отримання від Заходу превентивних поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

"Будь-які зусилля Заходу, спрямовані на примушення України до переговорів з Росією до того, як Кремль відмовиться від своїх геноцидних та імперіалістичних амбіцій в Україні, майже напевно не призведуть до довготривалого розв'язання конфлікту, а лише нададуть Путіну додатковий час на подальшу оптимізацію та підготовку російської воєнної машини до майбутнього вторгнення", — підсумували аналітики ISW.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський заявив під час першого пленарного засідання Глобального саміту миру, що представників Російської Федерації не запрошено на захід через те, що країна-агресор не зацікавлена покласти край війні в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 08:16