Володимир Зеленський / скріншот з відео

"У Путіна ті самі меседжі, що й у Гітлера": Зеленський відреагував на "мирні ініціативи" Кремля

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що у російського диктатора Володимира Путіна ті самі меседжі, що й в Адольфа Гітлера. Вони обоє порушили міжнародне право. 

Таку заяву Зеленський зробив в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24, яке з'явилось у Telegram-каналі глави держави. 

Український лідер, зокрема прокоментував черговий російський ультиматум та постійні намагання глави Кремля продовжити війну. Зеленський наголосив, що у Путіна немає жодної поваги до Статуту ООН. 

"Всі ми повинні базуватися на міжнародному праві, на Статуті ООН, на повазі до демократії, до свободи, до життя, до людини. Безумовно, Путін розуміє, що буде Саміт миру. Що більшість країн світу на боці України, на боці життя. І напередодні Саміту під сирени повітряної тривоги, під убивства людей, під ракетний обстріл він говорить начебто про якийсь ультиматум", — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін заявив, що його військові нібито не збиралися штурмувати Київ у березні 2022 року. Окупанти просто хотіли "примусити Україну до миру". 

Також Володимир Путін знову повторив, що нібито "готовий до мирних переговорів". Але для цього Україна має вивести свої війська з усіх регіонів, які Москва вважає своєю територією. Йдеться про Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

Своєю чергою у Міністерстві закордонних справ України відреагували на висловлювання російського диктатора Володимира Путіна, якими він відзначився у п'ятницю, 14 червня. Метою глави Кремля є ввести в оману міжнародну спільноту, підірвати дипломатичні зусилля спрямовані на досягнення справедливого миру та розколоти єдність світової більшості довкола цілей і принципів Статуту ООН.

Згодом очільник оборонного міністерва США Ллойд Остін заявив, що російський диктатор Володимир Путін не має права диктувати Україні, як їй діяти для відновлення миру. Росія незаконно окупувала територію суверенної держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 20:42