Фото: соцмережі

Українці можуть стати помічниками ветеранів: куди потрібно звернутися

Кожен українець, який має бажання допомогти демобілізованим військовим, може взяти участь в проекті переходу українських ветеранів від військової служби до цивільного життя. Для цього треба подати заявку на посаду помічника ветерана через інформаційний портал Е-ветеран.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Подача заявок розпочалася 1 грудня. Усі заяви на участь у відборі на посади помічників ветеранів, які подані через інформаційний портал Е-ветеран, будуть розглянуті та опрацьовані з 1 січня 2024 року. 

Відомо, що наразі ініціатива реалізується у 10 регіонах країни: це Вінницька, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська області та місто Київ.

Очікується, що у 2024 році проект буде масштабований по всій Україні. Загалом у наступному році заплановано підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів. На них покладається обов'язок сервісної підтримки демобілізованих воїнів на шляху реінтеграції до мирного життя у громадах.

Нагадаємо, у Верховній Раді обговорюють ідею демобілізації військових через 18 чи 36 місяців безперервної служби. Проте поки це на рівні обговорення та остаточного рішення з цього приводу немає. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, питання демобілізації військових дуже складне, на яке у влади поки немає відповіді. Рада національної безпеки та оборони очікує на відповідне подання будь-якого з членів Ставки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 00:09