Валерій Залужний. Фото з архіву. Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Залужного звільнено з військової служби за станом здоров’я: указ президента

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з військової служби. При цьому йому залишили дозвіл на носіння військової форми.

Про це свідчить відповідний указ Володимира Зеленського.

"Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу", — зазначається в указі.

Указ про звільнення Залужного. Скріншот указу зі сайту Офісу президента

Указ про звільнення Залужного. Скріншот указу зі сайту Офісу президента

Як відомо, на посаду головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного призначили 27 липня 2021 року. 8 лютого 2024 року він пішов у відставку. Натомість на його місце президент призначив командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. Наступного дня, 9 лютого, Залужному надали звання Героя України.

Радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк заявляв 24 квітня, що Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії найближчими тижнями. Наразі тривають процедурні процеси.

Нагадаємо, що вчора колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та українська письменниця Ліна Костенко отримали звання "Почесного громадянина міста Києва". Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, який опублікував фото нагородження на своїй сторінці у Telegram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 14:18