Фото: Офіс президента

Зеленський анонсував рішення, які допомагатимуть ветеранам адаптуватися після війни

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників VI Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє". Глава держави наголосив, що держава має стати помічником ветерана.

Про це Володимир Зеленський написав у Telegram. Президент анонсував впровадження принципів "політики героїв". 

"Жодних втрачених доль! Жодних втрачених поколінь! Жодних втрачених можливостей! І звичайно, не втратити час. Час життя. Усе в ній, від вшанування подвигу українців до нових освітніх можливостей для ветеранів, від якості роботи ВЛК і реабілітації до економічних можливостей, бізнесових, юридичних можливостей, житла для ветеранів, — усе в політиці героїв має бути таким, щоб допомагати людям жити", — заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що будь-який посадовець, який цього не розуміє, буде замінений.

"Будь-яка нормативна регуляція, яка затягує час, повинна бути спрощена. Усе в нашій державі так чи інакше має стати помічником ветерана, як на сьогодні є помічником воїна. І всі дієві ініціативи держави та громадськості, бізнесу, ініціативи самих ветеранів, усі, які спрямовані на більшу якість української політики героїв, на інтеграцію та допомогу ветеранам, повинні бути реалізовані. Я впевнений, що результат буде. Має бути", — сказав президент.

Нагадаємо, до Дня Незалежності, 24 серпня, держава надасть одноразову грошову допомогу ветеранам та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Раніше кошти виплачували до 9 травня, однак цього року влада перенесла терміни. 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 22.08.2023 13:43