Фото: Pixabay

Ветерани в Україні отримають виплати до Дня Незалежності: названо суми

До Дня Незалежності, 24 серпня, держава надасть ветеранам та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, одноразову грошову допомогу. Раніше кошти виплачували до 9 травня, однак цього року влада перенесла терміни. 

Про це повідомляє видання "На пенсії". Вказується, що допомога буде дещо меншою, ніж у попередні роки.

Допомогу отримають:

1. Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні ув'язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років:

  • І групи — 3100 гривень (було 4421 гривня);
  • ІІ групи — 2900 гривень (було 3906 гривень);
  • ІІІ групи — 2700 гривень (було 3391 гривня).

2. Учасники бойових дій, які постраждали учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні ув'язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 1000 гривень (було 1491 гривня).

3. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 3100 гривень (було 4421 гривня).

4. Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, дружини (чоловіка) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіка) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 гривень (було 966 гривень).

5. Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України — 1000 гривень.

6. Учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, дітей партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога — 450 гривень (було 612 гривень).

Представники даних категорій, яким пільговий статус було встановлено до 24 серпня поточного року, повинні отримати грошову допомогу до 1 жовтня. У разі смерті одержувача грошова допомога "спадкоємцям" не сплачується.

Нагадаємо, Кабінет міністрів виплатить грошову допомогу українцям за втрачені врожаї внаслідок російського теракту на Каховській гідроелектростанції. Багато ділянок було підтоплено, через що люди втратили городи й врожаї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.08.2023 03:31