Фото: Офіс президента

Зеленський назвав головну умову для зменшення кількість людських втрат на полі бою

Людські втрати на полі бою в Україні зменшаться лише тоді, як тільки вдасться "побороти політично" президента Росії Володимира Путіна.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з очільницею Європейського парламенту Робертою Мецолою у Києві.

"Як тільки вийде побороти Путіна політично, я вважаю, що ми зменшимо втрати українців на полі бою", — наголосив гарант.

За його словами, тиск на російського диктатора має бути у двох аспектах  політичному та дипломатичному. 

"І я вважаю, що саме два тиски повинно бути. Політичний тиск — дипломатичний. Це не тільки санкції, це і Саміт миру. Тут слід очікувати найбільшу кількість лідерів з різних континентів, що ми зберемось, що ми зможемо вирішити перші кроки", — зазначив президент.

Також Зеленський наголосив, що за умови збільшення постачання зброї ЗСУ зможуть зупинити війська агресора на сході.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що протягом минулого тижня загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 17:45