Фото: Державне бюро розслідувань

Зливав ворогу таємну інформацію: ДБР викрило на держзраді підполковника СБУ

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії із внутрішньою безпекою Служби безпеки України викрили на державній зраді підполковника СБУ Запорізького обласного управління. Він приховано збирав дані, що становлять державну таємницю, зокрема щодо схем блокпостів області та іншу таємну інформацію.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що зловмисник на мобільний телефон фотографував документи, які за допомогою месенджера та електронної пошти, зареєстрованої на російському домені, передавав окупантам. Під час обшуків у підполковника СБУ виявили мобільні телефони, сім-картки російських операторів, гроші.

ДБР

"Також встановлено докази сталих звʼязків з представниками правоохоронних та державних органів РФ. Зокрема, серед них і близькі родичі зрадника", — зазначили в ДБР.

На даний час підполковнику СБУ готують повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Також йде підготовка клопотання в суд щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави.

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ДБР викрило в Українському науково-дослідному інституті СБУ жінку, яка не приховувала свого захоплення країною-агресором. Вона виправдовувала війну Росії проти України та всіляко заперечувала окупацію українських територій.

Війна, 26.01.2023 13:14