Фото: dbr.gov.ua

Масштабне розкрадання майна на Сумщині: чиновнику повідомлено про підозру

Очільнику однієї з районних військових адміністрацій Сумської області повідомлено про підозру за матеріалами Державного бюро розслідувань. Чиновник під виглядом націоналізації привласнив майно українських підприємств.

Про це інформує сайт ДБР.

Зазначається, що під приводом націоналізації російської власності у серпні минулого року працівники ДБР блокували масштабне розкрадання майна українських підприємців.

"У ніч перед широкомасштабною агресією рф проти України на територію нашої країни прибуло понад сорок російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських компаній. Скориставшись воєнним станом та своєю посадою голова районної військової адміністрації вирішив вилучити все майно. У результаті було вилучено не лише російські вагони, але й те, що було в них: дизпаливо та скраплений газ. Надалі вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили", — йдеться у повідомленні ДБР.

Українські підприємства зазнали збитків на понад 27 млн грн.

Згідно з рішенням суду, понад 40 російських вагонів передано в управління до АРМА.

Понад 40 російських вагонів передано в управління до АРМА

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, главі військової адміністрації повідомлено про підозру в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих юридичних осіб (ч. 2 ст. 367 КК України).

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. Досудове розслідування триває. Встановлюються можливі інші фігуранти злочину.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура, інформує ДБР.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков анонсував реформу харчування в Збройних Силах України після скандалу з закупівлями продуктів. Резніков наголосив, що попередні реформи не виключили корупційної складової.

Суспільство, 25.01.2023 17:43