Фото: ДБР

Виправдовувала злочини рашистів й заперечувала окупацію: ДБР викрило любительку "русского міра" в СБУ

В Українському науково-дослідному інституті СБУ правоохоронці викрили жінку, яка не приховувала свого захоплення країною-агресором. Зловмисниця працювала заступницею начальника фінансово-економічного відділу.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

За даними правоохоронців, жінка публічно виправдовувала війну Росії проти України та всіляко заперечувала окупацію українських територій.

"На своєму робочому місті намагалась переконати колег у тому, що війна, яку розпочала росія в Україні ще у 2014 році, є внутрішнім громадянським конфліктом. Також вона стверджувала, що українські міста Харків і Одеса "исконно русские города", — зазначили в ДБР.

Наразі жінці повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Любительці "русского міра" загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, днями працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру п’ятьом правоохоронцям, які наразі співпрацюють із РФ у тимчасово окупованому місті Гола Пристань, що на Херсонщині. Зокрема фігуранти виконують злочинні накази окупаційної влади, залякують місцевих жителів, проводять обшуки та агітують працювати на ворога.

Війна, 17.01.2023 14:40