Фото: ДБР

ДБР повідомило про підозру п'ятьом колаборантам, які співпрацюють з окупантами на Херсонщині

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру п’ятьом правоохоронцям, які наразі співпрацюють із РФ. Чоловіки працюють на ворога у тимчасово окупованому місті Гола Пристань, що на Херсонщині.

Про це заявили в прес-службі ДБР, пише TrueUA.

За даними відомства, після тимчасової окупації Херсонської області підозрювані добровільно обійняли посади в окупаційній структурі. Йдеться про так зване "Голопристанський районний відділок поліції ГУ МВС Херсонської області".

У ДБР зазначають, що наразі фігуранти виконують злочинні накази окупаційної влади, залякують місцевих жителів, проводять обшуки та агітують працювати на ворога.

Колаборанти підозрюються у добровільному зайнятті посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно працівники ДБР провели обшук у заступника голови колишньої окупаційної адміністрації Херсона. Під час слідчих дій у нього знайшли золотий годинник, буцімто подарований російським диктатором Володимиром Путіним.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Події, 16.01.2023 13:17