Валерій Залужний. Джерело: Генштаб ЗСУ

"Арешт Залужного": російські пропагандисти вигадали новий фейк

Російські пропагандистські Telegram-канали поширюють фейк, що президент України Володимир Зеленський віддав наказ СБУ тримати колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного під посиленою охороною.

Про черговий російський фейк розповіли в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI). Опублікована росіянами інформація не відповідає дійсності.

"Цей фейк пропаганда вже поширювала 2023 року. Тоді вони писали, що головнокомандувача ЗСУ Залужного та командувача Сухопутних військ Сирського заарештували за нібито їхню незгоду з позицією президента Зеленського", — зазначили в Центрі.

Там додали, що насправді ніхто Залужного не брав під арешт, а призначили після його звільнення з посади головнокомандувача 8 лютого 2024 року послом у Велику Британію. 7 березня президент України погодив його кандидатуру.

"Крім того, очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що перевагою Залужного на цій посаді буде його військовий бекграунд. Такий фейк — це чергова спроба пропаганди підживити наратив про "конфлікт Зеленського і Залужного", — підсумували в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Фейк від російських пропагандистів. Джерело: SPRAVDI

Фейк від російських пропагандистів. Джерело: SPRAVDI

Нагадаємо, вчора прес-служба 47 окремої механізованої бригади заявила, що українські військові не відводили американські танки Abrams з поля бою, адже ця техніка чудово показує себе на лінії зіткнення. Інформація стосовно цього, яку поширювали деякі медіа, виявилася фейком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2024 07:36