Степан Івахів та Ігор Палиця. Джерело: "Українська правда"

Чому окремі депутати не ходять на роботу у Верховну Раду: розслідування Bihus.Info

Народні депутати від "За майбутнє" Степан Івахів та Ігор Палиця припинили відвідувати голосування у Верховній Раді ще 2023 року. Й в обидвох на це доволі дивні причини.

Про це свідчить чергове розслідування журналістів Bihus.Info.

Івахів відсутність на засіданнях зі серпня 2023 року пояснив тим, що засідання Ради перетворились на "піди натисни кнопку". За словами нардепа, він перебуває в Україні, якби його попросили прийти на роботу, він би з’явився.

"Я людина, яка по житті звикла щось діяти або на щось впливати. А оскільки Верховна Рада перетворилась на "піди натисни кнопку" — воно мені не до душі й не до серця", — таке пояснення він видав медійникам.

Степан Івахів відомий як співзасновник групи компаній "Континіум", яка контролює мережу АЗС WOG.

Колега Івахіва по депутатській групі Палиця принципово не ходить на засідання Верховної Ради через присутність там забороненої "Опозиційної платформи — За життя". Він також перебуває в Україні.

"Після початку війни внесли законопроект про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет, і його не винесуть на голосування в зал, я не буду перебувати під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ", — пояснив Ігор Палиця.

Тим часом рідня Ігоря Палиці продовжує розвивати бізнес — синові та колишній дружині нардепа належать готелі на австрійському лижному курорті. В Україні Захар та Оксана Палиця є власниками компанії ТОВ "Буковель", яка розвиває гірськолижний курорт. Зараз ця фірма будує аквапарк прямо біля гірськолижних трас.

За спостереженням журналістів, більшість засідань Верховної Ради регулярно пропускає низка народних депутатів. Частина з них має на це певні об’єктивні причини, решта ж або зникли "з радарів" повністю, або ж імітують бурхливу діяльність в соціальних мережах, не з’являючись фізично в парламенті.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року журналісти Bihus.Info оприлюднили активне збагачення народного депутата від партії "Батьківщина" Івана Крулька. Його статки неабияк зростають після приходу у Верховну Раду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 14:22