Фото: ДБР

На Львівщині через приватизацію землі судитимуть чиновників

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду справу щодо групи посадовців Солонківської сільської ради під Львовом. Їм інкримінують незаконне вилучення з комунальної власності трьох земельних ділянок загальною вартістю 2,8 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, очільник постійної депутатської комісії з агропромислового комплексу сільської ради вирішив незаконно приватизувати земельні ділянки на території громади, хоча підозрюваний достеменно знав, що на цій землі мали б прокласти дорогу, яка., згідно з генпланом Львова, з’єднувала б два райони міста.

Затримання посадовців на Львівщині

Фото: ДБР

Слідство зазначає, що до своєї злочинної діяльності голова комісії залучив ще п’ятьох спільників. Серед них були: керівник відділу архітектури та містобудування, начальник та фахівець відділу земельних відносин Солонківської сільської ради, державний реєстратор та керівник землевпорядної організації. 

Затримання посадовців на Львівщині

Фото: ДБР

"Фігуранти шукали пільговиків, які мають право на виділення безкоштовних ділянок, щоб використати їх особисті дані. Від їх імені посадовці подали звернення до сільради з проханням надати дозвіл на затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність", — зазначають у прес-службі ДБР.

Затримання посадовців на Львівщині

Фото: ДБР

Надалі після необхідних погоджень та голосування на сесії сільради ці земельні ділянки загальною площею 0,3 гектара перейшли у власність пільговиків, але насправді ними розпоряджалися посадовці. Через те, що за клопотанням ДБР суд наклав арешт, посадовці так і не змогли продати незаконно отримані ними ділянки.

Затримання посадовців на Львівщині

Фото: ДБР

Організатора та п’ятьох його спільників обвинувачують у зловживанні службовим становищем. Тепер підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Затримання посадовців на Львівщині

Фото: ДБР

Нагадаємо, 23 квітня працівники Державного бюро розслідувань викрили групу шахраїв, які видавали себе за працівників Бюро та виманювали в людей гроші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.04.2024 04:56