Фото: Pixabay

"Дії уряду ставлять під загрозу шлях до НАТО": у США зробили попередження грузинській владі через закон про "іноагентів"

У Сполучених Штатах Америки попередили Грузію про те, що через закон про "іноагентів" вона має ризик втратити зв'язки з країнами Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

Про це стало відомо із заяви речника Державного департаменту США Метью Міллера.

Він зазначив, що Вашингтон засуджує "натхненний Кремлем" закон про іноземний вплив, і додав, що рішення Грузії неправильно характеризують іноземну допомогу, яку надавали протягом 32 років для зміцнення грузинської економіки, демократії та здатності стримувати російську агресію, і фундаментально підривають відносини між Вашингтоном та Тбілісі.

"Ми підтримуємо грузинський народ і його право бути почутим. Ми засуджуємо застосування насильства проти мирних протестів, у тому числі проти журналістів, які висвітлюють демонстрації. Застосування сили для придушення мирних зібрань і свободи слова є неприйнятним, і ми закликаємо владу дозволити ненасильницьким протестувальникам продовжувати здійснювати своє право на свободу вираження поглядів", — каже Міллер. 

Речник схарактеризував заяви та дії грузинського уряду як несумісні з демократичними цінностями, які лежать в основі членства в ЄС і НАТО, і у такий спосіб ставлять під загрозу шлях Грузії до євроатлантичної інтеграції.

"Це законодавство та антизахідна риторика "Грузинської мрії" поставили Грузію на хитку траєкторію. Заяви та дії грузинського уряду несумісні з демократичними цінностями, які лежать в основі членства в ЄС і НАТО, і таким чином ставлять під загрозу шлях Грузії до євроатлантичної інтеграції", — додав він.

Нагадаємо, що спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі фактично звинуватив Сполучені Штати Америки у "фінансуванні радикалізації та дезінформації". Це начебто відбувається через грантову підтримку грузинських громадських організацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.05.2024 14:40