Скріншот із відео

Акції протестів у Грузії: силовики жорстоко побили лідерів опозиції (фото)

У ніч на середу, 1 травня, у Грузії в Тбілісі на акції протесту проти закону про "іноагентів" спецназівці побили очільника найбільшої в країні опозиційної партії "Єдиного національного руху" Левана Хабеішвілі.

Як повідомляє "Эхо Кавказа", у соцмережах поширюється фотографія Хабеішвілі з травмами в щелепно-лицевій області. В опозиціонера розбита брова, синець під оком, вибитий зуб та зламаний ніс. Його однопартійці стверджують, що політика жорстоко побили представники поліції на акції протесту проти закону про "іноагентів".

Побитий лідер партії "Єдиного національного руху" Леван Хабеішвілі

На фото: Леван Хабеішвілі. Джерело: "Эхо Кавказа"

Хабеішвілі записав звернення з лікарні, яке було поширено в соцмережах, де заявив наступне: "Нічого в мене не болить. Око пройде, тіло і все пройде, боротьба з путіністами має тривати"

Видання зазначає, що також силовики побили лідера політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі.

"Мене теж потягли, але коли я побачив фотографію Левана… Не важливо, яку партію я представляю, не можна так поводитися з депутатом, не можна поводитися з ним як із собакою", — каже Елісашвілі.

Законопроект "Про прозорість іноземного впливу": що відомо

У березні 2023 року засідання комітету парламенту Грузії з юридичних питань, де заявлено обговорення проектів закону про "іноагентів", розпочалося із сутичок між депутатами.

Як зазначалося, на початку квітня виконавчий секретар керівної партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе заявив про повернення уряду до розгляду законопроекту про "іноагентів". Через повторне ініціювання законопроекту в Тбілісі відбулися акції протестів. Критики вважають його аналогом ухваленого у 2012 році в Росії законодавства про "іноагентів".

Грузинська влада каже, що нічого спільного з російським законом у представленому законопроекті немає. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що накладе вето на закон про іноземних агентів у разі його ухвалення.

Своєю чергою ООН, Європа та США закликали уряд Грузії відкликати повторно ініційований законопроект про "іноагентів".

Нагадаємо, у парламенті Грузії 15 квітня під час обговорення законопроекту "Про прозорість іноземного впливу" сталася бійка між депутатами. Законодавці мають різне бачення щодо так званого закону про "іноагентів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2024 10:23