Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі. Джерело: parliament.ge

Грузинська влада звинуватила США у втручанні у справи держави

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі фактично звинуватив Сполучені Штати Америки у "фінансуванні радикалізації та дезінформації". Це начебто відбувається через грантову підтримку грузинських громадських організацій. Таким чином грузинський політик відреагував на американську критику закону "Про прозорість іноземного впливу".

Про це повідомило видання "Новости-Грузия" з посиланням на слова Папуашвілі. Спікер грузинського парламенту сказав, що здивований і розчарований реакцією членів Конгресу США на плани грузинської влади ухвалити закон "Про прозорість іноземного впливу", оскільки законодавство США у цій сфері нібито жорсткіше.

Після цього він розкритикував підтримку, яку надають грузинським громадським організаціям через "Національний фонд із підтримки демократії".

"Досі невідомо, на що витрачаються ці гроші. Потім ми випадково дізнаємося, що кошти з бюджету США обхідними шляхами йдуть на фінансування партій, радикальних угруповань, дезінформацію, що, звісно ж, не йде на користь грузинському суспільству та кидає тінь на американську допомогу Грузії", — заявив Папуашвілі.

Реакція Папуашвілі з’явилася після попередження двопартійної групи сенаторів, що у разі ухвалення скандального закону США доведеться змінити політику щодо Грузії та запровадити обмеження проти політичного керівництва країни.

Нагадаємо, що вчора президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Грузія не наближається, а віддаляється від європейських ідей. Це була його реакція на ініціативу політичної сили "Мрії" ухвалити російський аналог "закону про іноагентів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2024 13:56