Фото: прес-служба ДБР

Екс-високопосадовцю ЗСУ, якого викрили на незаконному збагаченні, повідомили ще одну підозру: подробиці

Державне бюро розслідувань повідомило колишньому високопосадовцю Збройних сил України, викритому на незаконному збагаченні, ще одну підозру. Йому "світить" позбавлення волі на строк до 10 років.

Про це повідомляє прес-служба Бюро.

У відомстві наголосили, що ДБР продовжує послідовну роботу та системну протидію незаконному збагаченню посадовців у тому числі ймовірно, в результаті зловживань із закупівлями в інтересах Збройних сил України.

Працівники Бюро у співпраці з Офісом генпрокурора та НАЗК викрили на ще одному факті неправомірних дій колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України.

У чому підозрюють високопосадовця

За даними ДБР, він вніс до щорічної декларації особи, уповноваженої на функції держави, за 2022 рік неправдиві дані про наявні у нього та членів його родини активи у розмірі два мільйони гривень. Йому додатково повідомлено про підозру в умисному внесенні суб'єктом декларування свідомо неправдивих відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави (ч. 1 ст. 366-2 КК України).

Що відомо про фігуранта корупційних справ

ДБР наголошує, що фігуранту вже було повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Зокрема, було встановлено, що чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 мільйонів гривень. Зокрема, йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею дві тисячі квадратних метрів та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Ще у березні 2024 року до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 30 мільйонів гривень.

Санкції статей передбачають покарання високопосадовцю у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Раніше повідомлялось, що колишньому високопосадовцю ЗСУ, якого Державне бюро розслідувань викрило на незаконному збагаченні, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Йшлося про суму у розмірі шість мільйонів гривень, хоча сторона обвинувачення просила призначити заставу у 60 мільйонів.

Нагадаємо, раніше ДБР викрило багатомільйонну оборудку поблизу Києва. Зловмисники привласнили державні землі Вишгородського району поблизу столиці на понад дев'ять мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.05.2024 12:06