Фото: прес-служба ДБР

Привласнили державні землі на понад 9 млн гривень: ДБР викрило багатомільйонну оборудку поблизу Києва

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом учасникам злочинного угруповання. Зловмисники привласнили державні землі Вишгородського району поблизу Києва на понад 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, житель Київської області, разом з братом — інженером-землевпорядником вирішили привласнити землі лісового фонду у мальовничому місці біля річки. Інженер виготовив підроблені документи щодо переведення 1,3 гектара землі державного лісгоспу у приватну власність. Для цього ділки використали анкетні дані 15 підставних осіб. 

У ДБР виявили, що зловмисникам допомагав державний реєстратор Відділу державної реєстрації однієї з сільських рад. Завдяки йому брати отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу земельних ділянок у приватну власність.

"Таким чином земельні ділянки були оформлені на 15 підставних осіб. Після цього ділки почали оформлювати нібито купівлю на себе цих земель, проте були викриті правоохоронцями", — йдеться у повідомленні ДБР.

В Бюро також додали, що наразі усі земельні ділянки арештовані, вирішується питання щодо їх повернення у власність держави.

Раніше повідомлялось, що колишній очільник Головного управління Держгеокадастру Житомирської області після звільнення організував схему незаконного привласнення державних лісових угідь. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань у тісній взаємодії зі Службою безпеки України повідомили про підозру чотирьом колишнім начальникам Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Вони у різні роки протиправно роздали понад півсотні земельних ділянок на понад 80 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.03.2024 11:14