Фото: ДБР

Злочини у бюджетній сфері: скільки коштів завдяки ДБР повернули Україні

Державне бюро розслідувань з початку року опрацьовує 249 кримінальних проваджень щодо злочинів у бюджетній сфері. Державі повернуто десятки мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Відомство продовжує активну й ефективну роботу з протидії зловживанням у бюджетній сфері та оборудкам з державними коштами.

"Завдяки зусиллям ДБР до бюджету повернуто десятки мільйонів гривень, привласнених посадовцями під час воєнного стану. Переважна більшість таких правопорушень неможливі без прямої участі уповноважених чиновників. Під час війни ця робота особливо важлива, адже має пряме відношення до зміцнення обороноздатності країни", — йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, з початку 2023 року бюро розслідує 249 кримінальних проваджень щодо порушень у бюджетній сфері. За результатами розслідувань до суду направлено 38 обвинувальних актів стосовно 52 посадовців, 77 особам повідомлено про підозру. 

Зазначається, що у межах розслідувань працівники відомства задокументували отримання фігурантами хабарів на майже чотири мільйони гривень, загалом чиновники завдали державі збитків на 24 мільйони гривень. 

"Завдяки наполегливій  роботі працівників ДБР державі вже відшкодовано понад дев'ять мільйонів гривень, а суди наклали арешт на майно вартістю майже чотири мільйони гривень. Робота над відшкодуванням збитків триває", — додали у прес-службі ДБР.

Інфографіка: ДБР

Нагадаємо, у Житомирській області працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України викрили злочинну групу, яка незаконно заволоділа 94 га землі. Збитки державі перевищують два мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.07.2023 12:07