Арсен Аваков: рівень розкриття особливо тяжких злочинів становить від 87% до 93%

17 ЛИПНЯ 2017 19:52

Сьогодні Нацполіція підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року. Про це TrueUA повідомляє з посиланням на Міністра внутрішніх справ України, який  на своїй сторінці у мережі Facebook оприлюднив статистику за шість місяців поточного року.

За його інформацією,  у сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% по умисним вбивствам до 93% - нанесення тяжких тілесних злочинів. А у сфері захисту економіки: зростання рівню розкриття злочинів у сфері господарської діяльності становить 22%, у сфері службової діяльності – 53%, у сфері використання бюджетних коштів – 16%.

Крім того Міністр внутрішніх справ України наголошує, що зниження рівня злочинності по групам злочинів становить від 10% до 22% – у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Зниження кількості злочинів, вчинених неповнолітніми – на 5%; вчинених щодо неповнолітніх – на 24%.

Також, Він підкреслив, що у сфері протидії корупції було направлено до суду протоколів про порушення антикорупційного законодавства – в 4 рази більше, ніж за перше півріччя минулого року. Окрім того, направлено до суду актів про правопорушення з ознаками кримінального злочину – в 1,5 рази більше, а обвинувальних актів за фактом зловживання владою або службовим становищем – в 2,5 рази більше.

Суспільство, 17.07.2017 19:52