Фото: ДБР

Незаконно заволоділа 94 га землі: ДБР викрило злочинну групу у Житомирській області

У Житомирській області працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України викрили злочинну групу, яка незаконно заволоділа 94 га землі. Збитки державі перевищують два мільйони гривень.

Про це розповіли у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили злочинну групу, до якої входили правоохоронець, директор та юрист приватного аграрного підприємства", — йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, юрист підшукував невитребувані у приватну власність землі та з’ясовував анкетні дані власників цих земельних ділянок. Зокрема, підставні особи зверталися до суду із заявами про витребування права власності на землі, вказуючи у своїх заявах неправдиві відомості щодо спадку на землі або інші підстави для її отримання.

"Суд виносив рішення на користь учасників схеми, адже у правоохоронця були зв’язки у судовій системі. Після одержання необхідних документів землі передавали у власність директора або підприємства, або віддавалися йому у довготривалу оренду", — додають у ДБР.

Відомо, що з червня 2022 року зловмисники заволоділи 32 земельними ділянками площею понад 94 га на території Чуднівської міської та Вільшанської ОТГ Житомирського району. Наразі працівники ДБР встановлюють інших можливих учасників схеми серед посадових осіб. Проведені обшуки, під час яких вилучені телефони, комп’ютерна техніка, документація, що може свідчити про вчинення злочину, а також 11 тисяч доларів США готівкою.

"ДБР вчинятиме дії щодо відшкодування державі завданих збитків та сприятиме поверненню земель у власність тергромад", — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Фото: ДБР

Фото: ДБР

Нагадаємо, раніше суд за матеріалами ДБР арештував незаконно збудовані понад 80 об’єктів нерухомості на острові "Муромець" в Деснянському районі Києва. Відомо, що для зведення будівель організатори, за сприяння одного із чинних радників мера столиці, незаконно використовували 10 гектарів землі громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.07.2023 14:59