Фото: ДБР

Колишнього високопосадовця ЗСУ, якого викрили на незаконному збагаченні, відправили під варту: деталі від ДБР

Колишньому високопосадовцю ЗСУ, якого Державне бюро розслідувань минулого тижня викрило на незаконному збагаченні, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Йдеться про суму у розмірі шість мільйонів гривень, хоча сторона обвинувачення просила призначити заставу у 60 мільйонів.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону "Єдині новини". 

"Сторона обвинувачення просила суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 60 мільйонів гривень, але суддя ухвалила рішення, що це буде тримання під вартою з можливістю внесення застави у 6 мільйонів гривень", — зауважила вона.

Як відомо, колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил ДБР, Офіс генерального прокурора та НАЗК викрили 21 березня.

За даними слідства, чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 мільйонів гривень. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Нагадаємо, раніше ДБР викрило багатомільйонну оборудку поблизу Києва. Зловмисники привласнили державні землі Вишгородського району поблизу столиці на понад дев'ять мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.03.2024 14:56