Фото: ДБР

Затримали колишнього високопосадовця ЗСУ з продовольчого забезпечення тилу: його підозрюють у незаконному збагаченні на 58 млн грн

Працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього високопосадовця Збройних сил України, який незаконно збагатився на майже 58 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними слідства, на незаконному збагаченні було викрито колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних сил України. Імені та прізвища фігуранта у ДБР не назвали.

Встановлено, що чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 мільйонів гривень. Зокрема, йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

ДБР затримало колишнього високопосадовця ЗСУ

Фото: ДБР

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 метрів квадратних та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

"Підозрюваний у незаконному збагачені (368-5 КК України)  затриманий, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років", — йдеться у повідомленні.

Водночас в Офісі генпрокурора додали, що сума незаконно набутих коштів більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи. Наразі на незаконно набуті активи судом накладено арешт. 

ДБР затримало колишнього високопосадовця ЗСУ

Фото: ДБР

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Національною поліцією України повідомили про підозру колишній очільниці Дніпропетровської регіональної держлабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.03.2024 11:03