Фото: ДБР

ДБР викрило на продовольчих ринках Дніпропетровщини масштабні корупційні схеми

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Національною поліцією України повідомили про підозру колишній очільниці Дніпропетровської регіональної держлабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як повідомляють на сайті правоохоронного відомства, керувати регіональною державною лабораторією підозрювана почала наприкінці 2022 року. Тоді ж одразу після призначення на посаду почала незаконну діяльність. Жінка активно "заробляла" гроші на комерсантах.

Підозрювана повідомила підлеглим завідувачам лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, що відтепер всі будуть працювати над головною задачею — систематичним одержанням хабарів від продавців сільгосппродукції.

Також вона погрожувала дисциплінарними стягненнями з тих, хто не погоджувався так "працювати". 

До свого незаконного промислу вона залучила рідного батька, а також двох підлеглих. Вони допомагали збирати данину на ринках. Підлеглі посадовиці мали допускати до продажу на ринках Дніпропетровщини продукцію без проведення лабораторних досліджень, видаючи при цьому експертні висновки за гроші.

Вартість "пропуску" до торгівлі складала 500 гривень за продаж м'ясної продукції. Також хабарі давали за можливість торгувати молочними продуктами, овочами та фруктами.

Достеменно відомо, що лише за шість місяців 2023 року, підприємці, які торгували своєю продукцію, передали членам групи хабарів на понад 3,5 мільйони гривень. Під час санкціонованих обшуків у неї вилучили грошей на суму в 1,8 мільйона гривень в різній валюті.

Наразі вже колишня посадовиця підозрюється в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3, 4 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що раніше ДБР повідомило про підозру працівниці податкової на КіровоградщиніВона "допомогла" підприємцю уникнути сплати мільйонних податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.03.2024 13:28