Затримання працівниці податкової на Кіровоградщині. Джерело: ДБР

Допомогла зекономити 3,4 млн грн: ДБР повідомило про підозру працівниці податкової на Кіровоградщині

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру працівниці податкової інспекції з Кіровоградщини. Вона "допомогла" підприємцю уникнути сплати мільйонних податків.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Працівники Бюро викрили посадовицю податкової інспекції у Кіровоградській області.

"Вона поєднувала службові повноваження з тим, що неофіційно вела бухгалтерію для місцевого підприємця, який займався будівництвом доріг і автострад", — пояснили правоохоронці.

За словами працівників Державного бюро розслідувань, він подав заяву до податкової про застосування спрощеної системи оподаткування. Жінка знала про реальні прибутки підприємця, що в рази перевищували допустимий обсяг доходів, передбачених спрощеною системою, проте задовольнила його заяву.

"Така "послуга" посадовиці дала змогу підприємцю зекономити майже 3,4 мільйона гривень, які, своєю чергою, недоотримала держава", — наголосили в ДБР.

Нагадаємо, що минулого тижня працівники Державного бюро розслідувань викрили безробітного киянина, який у корисливих цілях використовував підроблене службове посвідчення працівника Бюро. Є підозра, що чоловік може бути причетний до торгівлі наркотиками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.02.2024 14:28